DTU Kemiteknik, Bygning 228A - R&D Laboratorier
Moderne faciliteter til forskning, uddannelse og industriel innovation
LINK arkitektur har været arkitektrådgiver på den nye bygning på Danmarks Tekniske Universitets (DTU) Institut for Kemiteknik på Lyngby Campus, et højteknologisk projekt, der samler undervisning, forskning og eksperimenter under ét tag. I samarbejde med totalentreprenøren har vi skabt moderne, klassificerede laboratorier og forsøgshaller, der understøtter DTU Kemitekniks position som førende inden for kemiteknik og biokemi. De nye faciliteter tilbyder et læringsmiljø, hvor de studerende kan få praktisk erfaring i semi-industrielle omgivelser med mulighed for at omsætte grundforskning til den virkelige industri.
Fokus på funktionalitet, sikkerhed og internationale standarder
Nybyggeriet, der er forbundet med de eksisterende bygninger B227, B228 og B229, omfatter laboratorier, forsøgshaller, værksteder og kontorer, der tilsammen udgør et omfattende forsknings- og undervisningskompleks. De integrerede pilot plant-rum er designet til at minimere støv- og støjforurening, mens flere laboratorier er klassificeret som GMO-klasse 1 med strengere krav til vibrationer. For nogle områder er klassificeringen yderligere skærpet til GMO-klasse 2, og Blower Door-tests bekræfter rummenes tæthed og deres evne til at opretholde præcise trykforhold.
Styrket infrastruktur og bæredygtigt rehabilitering
Projektet omfattede ombygning og energirenovering af dele af de tilhørende bygninger, som blev udført, mens de andre faciliteter var i fuld drift. Det krævede omfattende planlægning og præcis ingeniørkunst, da eksisterende tekniske retningslinjer og forsyningslinjer løb gennem byggepladsen.
Optimal tilrettelæggelse af fremtidigt forsknings- og virksomhedssamarbejde
Med stigende efterspørgsel fra industrien har DTU Kemiteknik nu laboratorier og forsøgshaller, der er skræddersyet til eksperimenter med biomasse, biobrændsel, fermentering, lægemiddelproduktion, partikelteknologi, organiske opløsningsmidler og højtemperaturprocesser. Bygningen bidrager ikke kun til at styrke instituttets kerneområder, men også til at understøtte Danmarks mål om nyttig og industriorienteret forskning, uddannelse og innovation.